Termékek

Nyílászárók – Fa és fa-alu nyílászárókAz utóbbi évben keményen dolgoztunk azért, hogy a cégünket választó vásárlók jobban járjanak. Biztonságosabb nyílászárókkal, jobb jellemzőkkel, még jobb szigeteléssel, személyre szabott, utánozhatatlan kényelemmel.

Alapanyag

Az alapanyagként szolgáló fafajta meghatározza a megjelenést, azaz esztétikai funkciót testesít meg. Ha ránézünk egy fa nyílászáróra, elsőként a faerezet mintája és színe tűnik a szemünkbe. Ez az, ami meghatározza a nyílászáró esztétikáját, ugyanakkor a mechanikai, műszaki jellemzők javarészét is.

Szerkezeteinket félkész termékek – ajtó- és ablakfrízek, táblásított lapok, szendvicspanelek – felhasználásával készítjük. Műszárított kivitelben, nedvességtartalom ellenőrzés mellett kerülnek raktárunkba, ahol állandó páratartalom biztosításával tároljuk azokat.

A frízanyagok szerkezeti vastagságtól függően három, négy, illetve öt rétegben ragasztottak a vetemedés elkerülése érdekében. Alapesetben a rétegek hossztoldottak is, mely szintén javítja az alapanyagok alaktartását. Egyedi kérésre toldásmentes alapanyag is felhasználható a gyártáshoz. A hossztoldott termékek előállítása során a legoptimálisabb az alapanyag kihozatal, ezért a műszaki többlet mellett a környezetvédelem miatt is előnyös hossztoldott szerkezetekkel dolgozni.

Fafaj kiválasztása

Nyílászáróinkat alapkivitelben borovi fenyőből készítjük. Egyedi kérésre bármilyen műszakilag alkalmas fafaj használható a gyártás során. A kül-, és beltéri felhasználásra leggyakrabban alkalmazott fafajok:

Borovi fenyő
Közepesen kemény, közepes térfogatsúlyú (500-600kg/m3), magas gyantatartalommal. Kültéri felhasználásra alkalmas.

Lucfenyő
Puha-közepesen kemény, könnyű-közepes térfogatsúlyú (450-500kg/m3), a borovi fenyőnél alacsonyabb gyantatartalommal. Kültéri felhasználásra alkalmas.

Vörösfenyő
Félkemény, közepes térfogatsúlyú (600-700kg/m3), magas gyantatartalommal. Tartós, kültéri falhasználásra kifejezetten alkalmas.

Tölgy
Nagy keménységű és térfogatsúlyú (750-850kg/m3), magas csersavtartalommal. Tartós, kültéri falhasználásra kifejezetten alkalmas.

Felületkezelés

A felületkezelés megválasztásával kiemelheti a fa természetes szépségét, vagy elfedheti az erezetet, különböző effektekkel egyedivé varázsolhatja nyílászáróit:

 • kétrétegű természetes hatású
 • négyrétegű természetes hatású, intenzív, akár egyedi színekben is
 • RAL fedő felületkezelés (RAL színskála alapján)
 • egyedi eltérő színű felületkezelés a külső és a belső oldalon
 • antikolt

Társaságunk évtizedes tapasztalattal rendelkezik a faipari felületkezelés terén. Ezen idő alatt folyamatosan fejlődött mind a technika, mind a technológia, továbbá a felületkezelő anyagok.

Az innovatív gondolkodásmódnak és a technológia szigorú alkalmazásának köszönhetően termékeink hosszú éveken keresztül megőrzik eredeti felületi minőségüket, szépségüket. A szinte egyedülálló, mindössze 6-7μ évenkénti rétegvastagság fogyás mellett, ápolóanyag alkalmazásával bőven 10 éven túlra is kitolható a felület felújítási intervallum.

BASIC felületkezelés természetes színekkel

 • egyszerűsített felületkezelés előkészítést követően
 • 1réteg színes impregnáló gomba és rovar kártevő elleni védelemmel (mártva)
 • 1réteg pigmentált fedőlakk (magas nyomással felhordva, 300-350μ rétegvastagságban)
 • a felhordott rétegek között csiszolással

STANDARD és PRÉMIUM felületkezelés természetes és intenzív színekkel

 • felületkezelés előkészítést követően
 • 1réteg előimpregnáló (mártva)
 • 1színes impregnáló gomba és rovar kártevő elleni védelemmel1réteg köztes alapozóval (mártva)
 • 1réteg pigmentált fedőlakk (magas nyomással felhordva, 300-350μ rétegvastagságban)
 • a felhordott rétegek között csiszolással

STANDARD ÉS PRÉMIUM felületkezelés RAL színekkel

 • felületkezelés előkészítést követően
 • 1réteg előimpregnáló (mártva)
 • 1színtelen impregnáló gomba és rovar kártevő elleni védelemmel (mártva)
 • 1réteg köztes alapozóval (magas nyomással felhordva)
 • 1réteg RAL fedőfesték (magas nyomással felhordva, 300-350μ rétegvastagságban)
 • a felhordott rétegek között csiszolással

 

Premium + fa-alu termékcsalád

Premium fa termékcsalád

Standard fa termékcsalád

Basic fa termékcsalád

Nyelvek

Magyar   |   Deutsch

Fotók


Rólunk mondták

Elképzelésem szerint megvalósított, szép terméket kaptam. Elégedett vagyok a minőséggel és a kiszolgálás színvonalával.
Zikhar Mónika
Megrendelhettem volna ezen az áron máshol is a redőnyöket és a szúnyoghálókat, de sehol nem kaptam olyan készséges hozzáállást az ügyemhez, mint itt. Több alternatívát is ajánlottak, számtalan árajánlat készült több variációban, míg megszületett a végleges elhatározás. Türelmesek és kedvesek voltak velem. Minden a legnagyobb rendben zajlott. Köszönöm!
Kovács Sándor
Kitűnő szakember gárda dolgozott végig a munkálatok során, kezdve az ügyfélszolgálattól a beépítésig. Jó szívvel ajánlom a Nyírfa Kft-t.
Tóth Ferenc
Pontos és egyértelmű árajánlatot kaptam. Minden fel volt tüntetve benne. A megrendeléstől a beépítés végéig a megállapodás szerint zajlottak az események, betartva a szerződésben szerepelő terminusokat. Csak jó véleménnyel nyilatkozhatok a Nyírfa Kft-ről.
Sorbán Gyula
Kedves kiszolgálás, kiváló minőségű termékek! Röviden így tudom jellemezni a Nyírfa Kft-t.
Gyebnár József
Többször rendeltem már redőnyöket és szúnyoghálókat a Nyírfa Kft-től. Precíz, pontos és megbízható volt mind a termék, mind az ügyvitel. Elégedett vagyok!
Török István
Minden a megrendelésben rögzítettek szerint történt. Nagyon figyelmes kiszolgálás és a határidők betartása mellett kedvező áron, remek minőséget kaptam. Köszönöm!
Kurucz Katalin
Tisztelt Nyírfa Kft! Nagyon szépen köszönöm a gyors és precíz munkájukat. A kollégák nagyon segítőkészek, szakmailag is felkészültek. A termék minősége is kifogástalan. További jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek!
Helembai Andrea
Nyílászárót és annak beépítését rendeltem meg. Nagyon szép munkát végeztek! Szívesen ajánlom a leendő ügyelek figyelmébe a Nyírfa Kft-t.
Pauliny Györgyné
Nagyon elégedett vagyok a kapott termékekkel és a munka kivitelezésével. Szívesen ajánlom Önöket az ismeretségi körömben!
Nau György
Ajánlás révén kértem felmérést és árajánlatot családi házunk redőnyeinek modernizálására. Korrekt ajánlatot, minőségi, jól funkcionáló termékeket kaptam. Nagyon elégedett vagyok!
Horváth Péter
Nagyon szép redőnyök és napellenzők kerültek beépítésre családi házunknál. Gondos szakértelemmel zajlott az ajánlat adás és a kivitelezés. Köszönöm türelmüket, precízségüket és munkájukat!
Végvári Ádám