Kültéri árnyékolók

Zsaluzia – TermékismertetőZSALUZIA

Az alumínium zsaluzia kiforrott svájci konstrukció. A hengerelt, keményalumínium lamellákkal egy kiváló minőségű kültéri árnyékoló szerkezet, amely bármely homlokzathoz kitűnően alkalmazkodik. Nagyobb ablakoknál belső árnyékolóként is alkalmazható. A lamellák egy oldalvezető acélsodrony segítségével oldalról is rögzítve vannak, így szélben is stabilak maradnak. A felhúzott zsaluziát a közvetlen időjárási hatásoktól egy lefelé nyitott védőtokkal óvhatjuk. A síklamellás árnyékolót kis csomagmagassága miatt olyan helyekre ajánljuk, ahol az ablak fölött csak korlátozottan van hely a felhúzott árnyékolónak, és az ablakok csak kissé vannak visszahúzva a homlokzat síkjából.

 

PROFILOK

A fejsín (56x58mm) galvanizált felületű acéllemezből készül. Az alsóléc (55x12mm) préselt alumínium profil, amelyhez a legalsó lamella fixen rögzül, zárt egységet alkot vele. Véglezáró lemezek UV stabil műanyagból. Forgatótengely D=14mm préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű, (kuplungolt) árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.

 

LAMELLÁK

Az 50 mm-es lamellák keresztben enyhén meg vannak ívelve, így –annak ellenére, hogy síklamellák- erős profilt képeznek. Vastagság: 0,42mm. Az alapanyag rendkívül kemény alumíniumötvözet (5754 H48 AlMg3), a felületvédelem különleges eljárással beleégetett festéssel készül, így a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is hosszú ideig ellenáll. A lamellák színe VSR színskála alapján választható, de lehetséges egyéni elképzelés szerinti színválasztás is. A lamellák lehetnek perforáltak is. Minden 10. lamellához a létrakötél egy műanyag klipsszel rögzül.

 

MEGVEZETÉS

Megvezetés speciális UV-stabil keményműanyaggal bevont acélsodronnyal, D=3mm. A megvezetés felül a fejsínhez, alul préselt alumínium konzolhoz rögzül. A konzol állítható kivitelű benne rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszítettségét. A konzol méretezése és kialakítása biztosítja, hogy nem csak a szél keltette, hanem egyéb külső igénybevételeket is elvisel.

 

MOZGATÁS

A fejsínbe beépített 3-as vezetésű kötélgyűjtő-egységbe tekeredik fel a felhúzó szalag, valamint ennek az egységnek a szélén fut a létrakötél, amelynek segítségével a lamellák állásszögét változtathatjuk. Ezek a mozgatókötelek, szalagok 100% terylenből, speciális szövési technikával készülnek, UV-stabilak, és rendkívül nagy a kopás-, nyúlás- és zsugorodásállóságuk. A felhúzó szál 6x0,28mm, szakítószilárdsága 750N. A kopásállóságot az elemi szálakban alkalmazott teflon, és a rendkívül sűrű (100.000 szálkeresztezés/m) élvédett szövés tovább növeli.

 

MŰKÖDTETÉS

Az árnyékolót motorral vagy 2:1-es áttételen keresztül beltéri hajtókarral, illetve végtelenített kötéllel működtethetjük. A túlfeszítés elkerülése érdekében a motoros működtetésű szerkezetnél a motor fordulatszámlálóját a helyszínen állítjuk be a megfelelő állás eléréséhez, és a felső végállásnál további mechanikus biztonsági kapcsolót alkalmazunk. Kézi működtetésű rendszernél egy mechanikus végállás-szabályozót szerelünk be.

  • maximum magasság 4500 mm
  • maximum szélesség kívül 3500 mm
  • minimum magasság 400 mm
  • minimum szélesség kívül 370 mm
  • maximális felület működtetése motorral: 25 m2
  • hajtókarral, kézzel: 10 m2
  • végtelenített kötéllel, kézzel: 6 m2
  • beépítési méretek:

Csomagszélesség: 90 mm

Csomagmagasság: 95 mm + a nyílásmagasság 0,02 –szorosa (motor+20 mm)

Standard kivitel:

Profilok felülete: alu elox (silver matt) ; Felhúzószál: 6 mm, szürke ; Létrakötél: szürke ; Lamellák:

RAL9006, 9007, 7038, 9010 ; hajtókar: fehér, 45 fokos kardánnal.

Nyelvek

Magyar   |   Deutsch

Fotók


Rólunk mondták

Elképzelésem szerint megvalósított, szép terméket kaptam. Elégedett vagyok a minőséggel és a kiszolgálás színvonalával.
Zikhar Mónika
Megrendelhettem volna ezen az áron máshol is a redőnyöket és a szúnyoghálókat, de sehol nem kaptam olyan készséges hozzáállást az ügyemhez, mint itt. Több alternatívát is ajánlottak, számtalan árajánlat készült több variációban, míg megszületett a végleges elhatározás. Türelmesek és kedvesek voltak velem. Minden a legnagyobb rendben zajlott. Köszönöm!
Kovács Sándor
Kitűnő szakember gárda dolgozott végig a munkálatok során, kezdve az ügyfélszolgálattól a beépítésig. Jó szívvel ajánlom a Nyírfa Kft-t.
Tóth Ferenc
Pontos és egyértelmű árajánlatot kaptam. Minden fel volt tüntetve benne. A megrendeléstől a beépítés végéig a megállapodás szerint zajlottak az események, betartva a szerződésben szerepelő terminusokat. Csak jó véleménnyel nyilatkozhatok a Nyírfa Kft-ről.
Sorbán Gyula
Kedves kiszolgálás, kiváló minőségű termékek! Röviden így tudom jellemezni a Nyírfa Kft-t.
Gyebnár József
Többször rendeltem már redőnyöket és szúnyoghálókat a Nyírfa Kft-től. Precíz, pontos és megbízható volt mind a termék, mind az ügyvitel. Elégedett vagyok!
Török István
Minden a megrendelésben rögzítettek szerint történt. Nagyon figyelmes kiszolgálás és a határidők betartása mellett kedvező áron, remek minőséget kaptam. Köszönöm!
Kurucz Katalin
Tisztelt Nyírfa Kft! Nagyon szépen köszönöm a gyors és precíz munkájukat. A kollégák nagyon segítőkészek, szakmailag is felkészültek. A termék minősége is kifogástalan. További jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek!
Helembai Andrea
Nyílászárót és annak beépítését rendeltem meg. Nagyon szép munkát végeztek! Szívesen ajánlom a leendő ügyelek figyelmébe a Nyírfa Kft-t.
Pauliny Györgyné
Nagyon elégedett vagyok a kapott termékekkel és a munka kivitelezésével. Szívesen ajánlom Önöket az ismeretségi körömben!
Nau György
Ajánlás révén kértem felmérést és árajánlatot családi házunk redőnyeinek modernizálására. Korrekt ajánlatot, minőségi, jól funkcionáló termékeket kaptam. Nagyon elégedett vagyok!
Horváth Péter
Nagyon szép redőnyök és napellenzők kerültek beépítésre családi házunknál. Gondos szakértelemmel zajlott az ajánlat adás és a kivitelezés. Köszönöm türelmüket, precízségüket és munkájukat!
Végvári Ádám