Bemutatkozás

MinősítésekISO minősítés

A NYÍRFA ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA Kft. vezetőségének célja, hogy a jövőben is megbízható, magas színvonalú szolgáltatással érje el megrendelőinek megelégedettségét az árnyékolástechnikai termékek gyártása és értékesítése során, a tulajdonosi érdekek szem előtt tartása és érvényesülése mellett.

E cél elérése érdekében:

- tevékenységünk minden területén rendszeres ellenőrzéseket végzünk, szükség esetén ellenőrzéseink gyakoriságát növeljük,
- technológiánkat, infrastruktúránkat folyamatosan bővítjük, korszerűsítjük,
- vizsgáljuk a vevői reklamációkat, csökkentjük a reklamációk számát,
- megrendelőinknek magas színvonalú szakmai segítséget nyújtunk,
- beszállítóinkat körültekintően választjuk ki, önértékelésük és tapasztalataink alapján minősítjük tevékenységüket, jobbító szándékú javaslataikat lehetőség szerint beépítjük rendszerünkbe,
- minőségpolitikánkat és minőségirányítási rendszerünket időszakosan átvizsgáljuk, aktualizáljuk tevékenységünk sajátosságainak és az elvárásoknak, előírásoknak megfelelően.

A NYÍRFA ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA Kft. vezetése arra ösztönzi munkatársait, hogy a kíváló minőség érdekében:

- magukkal és munkájukkal szemben fokozottan igényesek legyenek,
- a minőségpolitikát megismerjék és magukévá tegyék,
- ismereteiket, szaktudásukat folyamatosan bővítsék.

A NYÍRFA ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA Kft. átfogó, az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszert műküdtet, annak folyamatos fejlesztésével és fenntartásával piaci pozícióját kívánja erősíteni.

A vezetőség elkötelezi magát és aktív szerepet vállal a minőségirányítási rendszer múködtetésében, fejlesztésében, és ezt az elkötelezettséget minden munkatársától elvárja.

 

CE minősítés

A NYÍRFA Kft. 2006. év elején kezdett azzal foglalkozni, hogyan is lehetne a redőnyökre a CE jelet felrakni. Bár ez akkor még nem volt közelező jellegű, de jobb előre látónak lenni ugyanis az Európai Unió belső piacán, csak azok a termékek hozhatók forgalomba, amelyek a rájuk vonatkozó termékbiztonsági követelményeknek és irányelveknek maradéktalanul megfelelnek. A Magyar Árnyékoló- és Redőnygyártó Egyesület (MÁR) melyenk tagja a NYÍRFA Kft. 2006. árpilisban kelt levelében állásfoglalást kért az ÉMI-től, a tagvállalkozásaik által forgalmazott árnyékolástechnikai szerkezetek forgalmazásával és a CE jelölés használtával kapcsolatosan.

A válasz Az Építésügyi Minőségellenörző Innovációs Kht.-tól a következő volt (kiemelt részlet az állásfoglalásból):

Jelenleg az építőipari termékek esetében a megfelelőség igazolásának rendszerét és az alkalmazandó módozatait a 3/2003. (I.25.) BM-GKM-KvVm együttes rendelet írja elő. A 3/2003 (I.25.) BM-gKM-KvVm együttes rendelet és az MSZ EN 13659 harmonizált termékszabvány, mint műszaki specifikáció szerint a szabvány által tárgyalt árnyékolástechnikai szerkezetek esetében a gyártónak (forgalmazónak) szállítói megfelelőségi nyilatkozatot kell kibocsátania a rendelet 4.sz. melléklet 2. II) Harmadik lehetőség (4) szerint. A Szállítói megfelelőségi nyilatkozatot a gyártó akkor adhat ki, ha rendelkezik a termékre vonatkozó műszaki specifikáció (MSZ EN 13659 harmonizált termékszabvány) szerint, egy ún. kezdeti, vagy első típusvizsgálattal és folyamatosan végzi a gyártásközi ellenőrzést. Azt, hogy egy redőny eleget tesz jelen szabvány követelményeinek (ez a CE jelölés szempontjából a szélállósági múszaki besorolás deklarált értékére vonatkozik), a gyártónak az alábbiakkal kell bizonyítani:

Kezdetei típusvizsgálat a szabvány 21.2 pontja szerint Gyári gyártási ellenőrzés (FPC) a szabvány 21.3 pontja

A kezdeti típusvizslágat az MSZ13659-es szabvány szerint

A kezdeti típusvizsgálat két részből tevődik össze, a szélnyomást (szélállóságot) modellező súlyterhelésből és a működtetési erő méréséből.

A redőnyök szélállóságát küszöbértékek által határozhatjuk meg. A szabvány 6 osztályt határoz meg, ahol az 1-es osztály a legkisebb, azaz a legkisebb terhelést elbíró osztály.

Gyári gyártási ellenőrzés (FPC) az MSZ13659-es szabvány szerint

A CE jelet nem lehet felrakni a redőnyre mindaddig, míg a gyártó nem hoz létre egy gyári termelés-ellenörző rendszert azaz FPC-t. Ezt a rendszert fent kell tartania és dokumentálnia, rendszeres ellenőrzéseket és teszteket kell végeznie. Azért fontos mindez, hogy a piacra kerülő termékei mindig a megadott teljesítménykarakterisztikával rendelkezzenek.

Az FPC rendszernek is megvannak, azon fontos részei (nyersanyagok; berendezések; stb.), melyeket mindig szem előtt tartva gazdaságossá és ellenőrízhetővé tesszük a folyamatainkat.

CE jelölés kiadásához közvetlenül is szükségesek:

CE levonó; Gyártói Megfelelőségi Nyilatkozat; Általános szerelési és használati útmutató; Redőny típusonkénti szerelési útmutatója; A felsorolt 3 dokumentumot a zárólécen elhelyezett CE jellel a fogyasztó részére át kell adni, melyből tájékozódhat az általa megvásárolt termékről.

Nyelvek

Magyar   |   Deutsch

Fotók


Rólunk mondták

Elképzelésem szerint megvalósított, szép terméket kaptam. Elégedett vagyok a minőséggel és a kiszolgálás színvonalával.
Zikhar Mónika
Megrendelhettem volna ezen az áron máshol is a redőnyöket és a szúnyoghálókat, de sehol nem kaptam olyan készséges hozzáállást az ügyemhez, mint itt. Több alternatívát is ajánlottak, számtalan árajánlat készült több variációban, míg megszületett a végleges elhatározás. Türelmesek és kedvesek voltak velem. Minden a legnagyobb rendben zajlott. Köszönöm!
Kovács Sándor
Kitűnő szakember gárda dolgozott végig a munkálatok során, kezdve az ügyfélszolgálattól a beépítésig. Jó szívvel ajánlom a Nyírfa Kft-t.
Tóth Ferenc
Pontos és egyértelmű árajánlatot kaptam. Minden fel volt tüntetve benne. A megrendeléstől a beépítés végéig a megállapodás szerint zajlottak az események, betartva a szerződésben szerepelő terminusokat. Csak jó véleménnyel nyilatkozhatok a Nyírfa Kft-ről.
Sorbán Gyula
Kedves kiszolgálás, kiváló minőségű termékek! Röviden így tudom jellemezni a Nyírfa Kft-t.
Gyebnár József
Többször rendeltem már redőnyöket és szúnyoghálókat a Nyírfa Kft-től. Precíz, pontos és megbízható volt mind a termék, mind az ügyvitel. Elégedett vagyok!
Török István
Minden a megrendelésben rögzítettek szerint történt. Nagyon figyelmes kiszolgálás és a határidők betartása mellett kedvező áron, remek minőséget kaptam. Köszönöm!
Kurucz Katalin
Tisztelt Nyírfa Kft! Nagyon szépen köszönöm a gyors és precíz munkájukat. A kollégák nagyon segítőkészek, szakmailag is felkészültek. A termék minősége is kifogástalan. További jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek!
Helembai Andrea
Nyílászárót és annak beépítését rendeltem meg. Nagyon szép munkát végeztek! Szívesen ajánlom a leendő ügyelek figyelmébe a Nyírfa Kft-t.
Pauliny Györgyné
Nagyon elégedett vagyok a kapott termékekkel és a munka kivitelezésével. Szívesen ajánlom Önöket az ismeretségi körömben!
Nau György
Ajánlás révén kértem felmérést és árajánlatot családi házunk redőnyeinek modernizálására. Korrekt ajánlatot, minőségi, jól funkcionáló termékeket kaptam. Nagyon elégedett vagyok!
Horváth Péter
Nagyon szép redőnyök és napellenzők kerültek beépítésre családi házunknál. Gondos szakértelemmel zajlott az ajánlat adás és a kivitelezés. Köszönöm türelmüket, precízségüket és munkájukat!
Végvári Ádám