Belső árnyékolók

Szalagfüggöny – TermékismertetőSzalagfüggöny szerelési és használati útmutató
Útmutatóban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk az Ön segítségére lenni, hogy az általunk készített (NYÍRFA Árnyékolástechnika Kft.) szalagfüggönyöket minél előnyösebben és hosszú távon tudja használni. Korszerű és praktikus termékeink nagyon kevés gondozást igényelnek, és ha az alábbiakat figyelembe veszi, Önnek hosszú ideig szereznek majd örömöt e kifogástalanul működő árnyékoló berendezések.

SZALAGFÜGGÖNY SZERKEZETE:
A szalagfüggönyök felépítését tekintve két fő elemből épülnek fel.   Szerkezeti felépítés szempontjából  megkülönböztethető a vezetősín ( karnis ), melyet összeszerelten készítünk el és amely karnis alkotórészeire csatlakozik a textília, vagy más néven a lamella garnitúra. A karnis főbb elemei a karnistest, ebben helyezkednek el a lamella oldalmozgatását és forgómozgását elősegítő szerkezeti alkatrészek.   Az általunk használt karnistest az ún. lapos karnis (25 x 40 mm), mely két végén található a hajtómű és karnisvég. A hajtómű működtetésével áttételesen forgatjuk a lamellákat 180 o – ban, tetszésünk szerint,  a gyöngylánc segítségével,  illetve az ún. kocsikra akasztott lamellákat oldal irányban mozdíthatjuk a zsinórzat segítségével. A lamellákat egyenként vállfa szerű tartó alkatrésszel csatlakoztatjuk a karnishoz, mely lamellák feszességét és szinkron mozgását a lamella alján található lamella súly és rendezőgyöngy biztosítja.

SZALAGFÜGGÖNY KEZELÉSE:
Szerkezeti felépítésnél, mint említettük, a lamellák forgó és oldalirányú mozgását a karniskezelő végén található hajtómű segítségével tudjuk eszközölni.  Az oldal irányú mozgatásnál figyelni kell arra, hogy minden esetben a szalagfüggöny lamellák merőlegesen álljanak a karnis tengelyéhez képest, azaz nyitva legyenek. A lamellák forgatásával elérhetjük a kívánt fényerőszabályzást, ügyelve arra, hogy minden egyes lamella szinkronban forduljon  és párhuzamos legyen egymáshoz képest.   Abban az esetben, ha valamelyik lamella szögállása lemarad a többi lamellához képest, ezt újból párhuzamosra tudjuk állítani a hajtómű kétirányú végállásának túlmozgatása esetén.

SZALAGFÜGGÖNY SZERELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSA:
Szállításhoz előkészítve szennyeződés és csepegő víz ellen védő fóliába külön a karnist, külön a lamellákat csomagolva adjuk át a méretre gyártott szalagfüggönyöket. A csomagolást csak a szerelés megkezdése előtt a helyszínen célszerű felbontani, hogy addig is védje a szennyeződésektől.  Szereléskor a felfogató konzolok helyzetét és típusát kell meghatározni a karnisok szélessége függvényében és a szerelési mód – mennyezetre, vagy oldalfalra –függvényében. A tartókonzolok helyzetének meghatározását adott karnisnál 150 cm- ént kell bemérni, de egy karnist minimum két konzollal kell rögzíteni a falra, vagy mennyezetre műanyag tiplivel és facsavarok  segítségével.  A konzolokat egy síkba kell felszerelni, illetve beállítani, hogy a karnis felerősítésekor elkerüljük ennek megfeszítését. A karnis felszerelését követően, egy egyszerű mozdulattal külön – külön felakaszthatók a lamellák.

SZALAGFÜGGÖNY KARBANTARTÁSA ÉS TISZTÍTÁSA:
Az   NYÍRFA Árnyékolástechnika Kft.  szalagfüggöny  karnisai  karbantartást  nem  igényelnek, mivel a korszerű alumínium - műanyag konstrukció minden alkatrésze a termék teljes élettartamára előre zsírozott, illetve színtartó porlakk bevonattal védett. A textília portalanítását célszerű a lakás többi részéhez hasonló gyakorisággal elvégezni.

Nyelvek

Magyar   |   Deutsch

Fotók


Rólunk mondták

Elképzelésem szerint megvalósított, szép terméket kaptam. Elégedett vagyok a minőséggel és a kiszolgálás színvonalával.
Zikhar Mónika
Megrendelhettem volna ezen az áron máshol is a redőnyöket és a szúnyoghálókat, de sehol nem kaptam olyan készséges hozzáállást az ügyemhez, mint itt. Több alternatívát is ajánlottak, számtalan árajánlat készült több variációban, míg megszületett a végleges elhatározás. Türelmesek és kedvesek voltak velem. Minden a legnagyobb rendben zajlott. Köszönöm!
Kovács Sándor
Kitűnő szakember gárda dolgozott végig a munkálatok során, kezdve az ügyfélszolgálattól a beépítésig. Jó szívvel ajánlom a Nyírfa Kft-t.
Tóth Ferenc
Pontos és egyértelmű árajánlatot kaptam. Minden fel volt tüntetve benne. A megrendeléstől a beépítés végéig a megállapodás szerint zajlottak az események, betartva a szerződésben szerepelő terminusokat. Csak jó véleménnyel nyilatkozhatok a Nyírfa Kft-ről.
Sorbán Gyula
Kedves kiszolgálás, kiváló minőségű termékek! Röviden így tudom jellemezni a Nyírfa Kft-t.
Gyebnár József
Többször rendeltem már redőnyöket és szúnyoghálókat a Nyírfa Kft-től. Precíz, pontos és megbízható volt mind a termék, mind az ügyvitel. Elégedett vagyok!
Török István
Minden a megrendelésben rögzítettek szerint történt. Nagyon figyelmes kiszolgálás és a határidők betartása mellett kedvező áron, remek minőséget kaptam. Köszönöm!
Kurucz Katalin
Tisztelt Nyírfa Kft! Nagyon szépen köszönöm a gyors és precíz munkájukat. A kollégák nagyon segítőkészek, szakmailag is felkészültek. A termék minősége is kifogástalan. További jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek!
Helembai Andrea
Nyílászárót és annak beépítését rendeltem meg. Nagyon szép munkát végeztek! Szívesen ajánlom a leendő ügyelek figyelmébe a Nyírfa Kft-t.
Pauliny Györgyné
Nagyon elégedett vagyok a kapott termékekkel és a munka kivitelezésével. Szívesen ajánlom Önöket az ismeretségi körömben!
Nau György
Ajánlás révén kértem felmérést és árajánlatot családi házunk redőnyeinek modernizálására. Korrekt ajánlatot, minőségi, jól funkcionáló termékeket kaptam. Nagyon elégedett vagyok!
Horváth Péter
Nagyon szép redőnyök és napellenzők kerültek beépítésre családi házunknál. Gondos szakértelemmel zajlott az ajánlat adás és a kivitelezés. Köszönöm türelmüket, precízségüket és munkájukat!
Végvári Ádám