Belső árnyékolók

Reluxa – TermékismertetőReluxa szerelési és használati útmutató

Útmutatóban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk az Ön segítségére lenni, hogy a NYÍRFA Árnyékolástechnika Kft reluxáit minél előnyösebben és hosszú távon tudja használni. Korszerű és praktikus termékeink nagyon kevés gondozást igényelnek, és ha az alábbiakat figyelembe veszi, Önnek hosszú ideig szereznek majd örömöt e kifogástalanul működő árnyékoló berendezések.

 

RELUXA SZERKEZETE:

A reluxa mozgató – forgó alkatrészeit a különleges kialakítású műanyag bevonatú acél vezetősín fogja össze, amely egyben a reluxát az épülethez is rögzíti az acélrögzítő elemek (konzolok) segítségével. A vezetősín belsejében végigfutó lelapolt acéltengely az átlátszó forgatópálcával vagy hajlékony tengellyel működtetve forgatja a lakozott 15 és 25 mm szélességű alumínium lamellákat, amelyek a kívánt helyzetben állíthatók. A forgató acéltengelyhez rögzített kötéllétrák tartják a lamellákat és az alsó lakozott acél nehezéket (zárólécet). A létrákba fűzött húzózsinórokkal lehet felhúzni és leereszteni a reluxát, amely a kívánt magasságban megállítható az automata zsinórrögzítővel (súlyzárral).

 

RELUXA KEZELÉSE:

A reluxák kezelése rendkívül egyszerű. A lamellák forgatása az átlátszó műanyagpálcával, vagy hajlékony tengellyel ( bowdennel ) történik, míg a reluxa felhúzva vagy leeresztve az automata zsinórrögzítővel bármely helyzetben rögzíthető. A feszített reluxa a bukó – nyíló és ferdesíkú ablakok árnyékolására is alkalmas, mivel a lamellák szélén lévő feszítő acél, vagy textil zsinórok és acél konzolok biztosítják, hogy a reluxa az ablak bármely helyzetében az üveg síkját kövesse. A reluxák felhúzása és leeresztése előtt ügyeljünk arra, hogy a lamellák nyitva legyenek. A biztonságosan és szilárdan rögzített reluxa zsinórját a függőleges nyugalmi helyzetből oldalirányban elmozdítjuk, majd kissé lefelé meghúzva oldjuk az önzáró reteszelő hengert és az alumíniumlamellák leereszthetők vagy felhúzhatók. A kívánt magasságban a zsinórzatot függőleges helyzetbe hozva az automata rögzíti. Két ablak közé szerelt (Tessauer típusú reluxa), hajlékony tengellyel forgatott reluxánál a zsinórzatot kívül felszerelt műanyag gombra, vagy zsinórrögzítőre rögzíthetjük.

 

RELUXA SZERELÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSA:

Szállításhoz előkészítve szennyeződés és csepegő víz ellen védő fóliába csomagolva adjuk át műhelyünkben a méretre gyártott reluxát. A teljesen összeszerelt vezetősín (karnis) és a befűzött lamellák mellett külön csomagoljuk a reluxa tartozékait képező felfogató szerelvényeket és kötőelemeket. A csomagolást csak a szerelés megkezdésekor a helyszínen célszerű felbontani, hogy addig is védje a szennyeződéstől. Szereléskor a felfogató konzolok helyzetét úgy kell feljelölni, hogy a forgató mechanizmus működését semmi se akadályozza. A felerősítés mennyezetre elfordítható tartólemezekkel falra, ajtó- vagy ablakkeretre elfordítható konzolos tartóelemekkel történhet, műanyag tiplivel és facsavarok segítségével. A tartólemezeket egy síkba kell felszerelni, illetve beállítani, hogy a vezetősín felerősítésekor elkerüljük ennek megfeszítését. Az egyik tartókonzolt a zsinóros végétől max. 15 cm- re kell felszerelni, míg a többit egyenletesen elosztva max. 100 cm távolságokra egymástól, ügyelve arra, hogy a két szélső konzol szimmetrikusan legyen szerelve a reluxa széleihez képest. A vezetősín felerősítése -ezen módon felszerelt konzolokra- egyszerű mozdulattal történik.

 

RELUXA KARBANTARTÁSA ÉS TISZTÍTÁSA:

A Nyírfa Árnyékolástechnika Kft. reluxái karbantartást nem igényelnek, mivel a korszerű acél – alumínium – műanyag konstrukció minden alkatrésze a termék teljes élettartamára előre zsírozott, illetve színtartó porlakk bevonattal védett. A lamellák portalanítását célszerű a lakás többi részéhez hasonló gyakorisággal elvégezni száraz, vagy enyhén nedves, puha anyaggal, vagy speciális (többujjas) puha kefével. Ha a reluxa nagyon bepiszkolódna, akkor enyhe háztartási tisztítószerrel lemosható.

Nyelvek

Magyar   |   Deutsch

Fotók


Rólunk mondták

Elképzelésem szerint megvalósított, szép terméket kaptam. Elégedett vagyok a minőséggel és a kiszolgálás színvonalával.
Zikhar Mónika
Megrendelhettem volna ezen az áron máshol is a redőnyöket és a szúnyoghálókat, de sehol nem kaptam olyan készséges hozzáállást az ügyemhez, mint itt. Több alternatívát is ajánlottak, számtalan árajánlat készült több variációban, míg megszületett a végleges elhatározás. Türelmesek és kedvesek voltak velem. Minden a legnagyobb rendben zajlott. Köszönöm!
Kovács Sándor
Kitűnő szakember gárda dolgozott végig a munkálatok során, kezdve az ügyfélszolgálattól a beépítésig. Jó szívvel ajánlom a Nyírfa Kft-t.
Tóth Ferenc
Pontos és egyértelmű árajánlatot kaptam. Minden fel volt tüntetve benne. A megrendeléstől a beépítés végéig a megállapodás szerint zajlottak az események, betartva a szerződésben szerepelő terminusokat. Csak jó véleménnyel nyilatkozhatok a Nyírfa Kft-ről.
Sorbán Gyula
Kedves kiszolgálás, kiváló minőségű termékek! Röviden így tudom jellemezni a Nyírfa Kft-t.
Gyebnár József
Többször rendeltem már redőnyöket és szúnyoghálókat a Nyírfa Kft-től. Precíz, pontos és megbízható volt mind a termék, mind az ügyvitel. Elégedett vagyok!
Török István
Minden a megrendelésben rögzítettek szerint történt. Nagyon figyelmes kiszolgálás és a határidők betartása mellett kedvező áron, remek minőséget kaptam. Köszönöm!
Kurucz Katalin
Tisztelt Nyírfa Kft! Nagyon szépen köszönöm a gyors és precíz munkájukat. A kollégák nagyon segítőkészek, szakmailag is felkészültek. A termék minősége is kifogástalan. További jó munkát és jó egészséget kívánok Önöknek!
Helembai Andrea
Nyílászárót és annak beépítését rendeltem meg. Nagyon szép munkát végeztek! Szívesen ajánlom a leendő ügyelek figyelmébe a Nyírfa Kft-t.
Pauliny Györgyné
Nagyon elégedett vagyok a kapott termékekkel és a munka kivitelezésével. Szívesen ajánlom Önöket az ismeretségi körömben!
Nau György
Ajánlás révén kértem felmérést és árajánlatot családi házunk redőnyeinek modernizálására. Korrekt ajánlatot, minőségi, jól funkcionáló termékeket kaptam. Nagyon elégedett vagyok!
Horváth Péter
Nagyon szép redőnyök és napellenzők kerültek beépítésre családi házunknál. Gondos szakértelemmel zajlott az ajánlat adás és a kivitelezés. Köszönöm türelmüket, precízségüket és munkájukat!
Végvári Ádám